Червень 15 2020 0Коментарий
Геологические изыскания при строительстве

Геологічні вишукування під будівництво

 

Геологічні вишукування – це процес, при якому вивчають земну поверхню (склад, будова і т. Д.). Ця процедура проводиться перед будівництвом приватних будинків і висоток. У процесі дослідження ґрунту визначаються геологічні умови майданчиків, їх міцності і деформаційні характеристики, будова ґрунту.

 

Цілі вивчення

Інженерно геологічні вишукування проводяться фахівцями компанії Геоспектр-7. Вони досконально знають, що таке геологія ділянки і для чого вона потрібна. Завдяки проведенню процедури забезпечується:

  • Обґрунтування вибору виду зведення будівлі. Будівництво може бути каркасним, капітальним, без каркасним або використовувати металоконструкції.
  • Правильний підбір типу підстави під фундамент і проведення розрахунків глибини його заливки, яка буде оптимальною для певного будівлі з урахуванням геодезії ґрунту.
  • Виявлення небезпеки і виконання дій, які забезпечать стійкість будови і визначать його вплив на розташовані поблизу об’єкти будівництва.
  • Завдяки визначенню геологічної будови ділянки забезпечується можливість економії коштів на зведенні фундаменту.
  • Визначення відповідності проекту бюджету, який виділяється для будівництва.

 

Геологічні вишукування під будівництво проводяться фахівцями для того, щоб визначити необхідність проведення підготовчих робіт, які забезпечують зменшення або збільшення ціни будівництва. Завдяки дослідницьким роботам забезпечується визначення можливості зведення будівель в певному регіоні.

 

Як проводяться дослідження?

Інженерно-геологічні вишукування для будівництва повинні проводитися висококваліфікованими фахівцями з відповідною освітою. Завдяки досвіду роботи геодезистів, які працюють в нашій компанії, буде забезпечено максимально ефективне будівництво.

Геологічні вишукування для будівництва проводяться в комплексі. Перший етап полягає в детальному вивченні попередніх досліджень ділянки, на якому будуть проводитися будівельні роботи. Термін придатності інженерно-геологічних вишукувань складає три роки. Якщо він не закінчився, то повторно роботи можуть не проводитися.

 

Інженерно-геологічні вишукування полягають у вивченні архівів, що дозволяє проаналізувати зміни в ґрунті і зробити їх прогноз на майбутнє. Наші фахівці проводять роботи поетапно:

  • Буриться свердловина, з якої забираються проби. Фахівці вивчають матеріали в спеціально обладнаній лабораторії.
  • Проведення геофізичного аналізу, що забезпечує визначення змін в ґрунті відповідно до фізико-механічними параметрами. Дослідження дає можливість визначення розколів, тріщин, комунікацій, штучних втручань.
  • Проведення гідрологічних досліджень, при яких вивчаються ґрунтові води і їх вплив на ґрунт.
  • Визначається, наскільки небезпечним буде зведена будівля.
  • При дослідженні визначається модуль зсуву, кут ділатансіі, коефіцієнт Пуассона, модуль Юнга, за допомогою яких забезпечується розробка правильного проекту

 

Після проведення інженерно-геологічних вишукувань фахівці складають звіт, в якому досконально відображаються результати досліджень.

 

Ризики будівництва

Геологічні вишукування – це обов’язкова процедура, яка повинна проводитися перед будівництвом. В іншому випадку можна мати ризики:

  • Якщо забудовник не знає особливості і властивості ґрунту, то зведена будівля може бути аварійно небезпечним і повністю зруйнуватися в процесі експлуатації.
  • При відсутності інженерно-геологічних вишукувань, необхідність яких передбачає чинне законодавство України, передбачається штраф, кримінальна або інша відповідальність.
  • Після заселення в неправильно побудований будинок з’являється загроза здоров’ю і життю людей.

 

Геологічні вишукування необхідні для проведення будівництва відповідно до стандартів ГОСТ, правилами пожежної безпеки, санітарно-епідеміологічними вимогами, правилами охорони праці.

 

Переваги компанії

Геологічні вишукування – це спеціалізація нашої компанії. При виникненні необхідності в дослідженні ґрунту перед забудовою ділянки рекомендується звертатися тільки до фахівців. Ми маємо безліч переваг:

  • У нас є власна лабораторія, в якій досліджуються піщані і глинисті ґрунти. Отримані дані фіксуються в геологічному звіті, на основі якого проводиться проектування та зведення будівлі.
  • Наші фахівці виконують польові дослідження ґрунтів і визначають їх природне складання.
  • Наша компанія має відповідну техніку, за допомогою якої проводиться електродинамічне і статичне зондування, штампові випробування.
  • Дослідження проводяться завдяки наявності найсучаснішого програмного забезпечення, що гарантує якісне та швидке виконання вишукувань.
  • Геологія ділянки, яка проводиться нашими фахівцями, має мінімальні можливі похибки і виконується відповідно до встановлених в Україні нормативами.
  • Наша компанія має сучасне обладнання та прилади, що гарантує ефективне вивчення ґрунтів.
  • Для проведення випробувань ґрунтів ми використовуємо динамічний стилометр, що надає можливість отримання параметрів ґрунту за умови динамічних навантажень на нього.
  • Завдяки застосуванню інноваційних технологій при розрахунку забезпечується визначення параметрів фундаменту, які відповідають нормам експлуатації споруди.
  • Інженерно-геологічні вишукування забезпечують в більшості випадків зменшення геодезичних параметрів фундаменту, що надає можливість економії коштів на будівництво.
  • У нашій компанії працюють фахівці високої кваліфікації, які проводять інженерно-геологічні вишукування згідно з нормативами, встановленими законодавством України.
  • Співробітники компанії регулярно проходять курси підвищення кваліфікації, тому вони використовують інноваційні технології в геодезії ділянки, що гарантує високу точність розрахунків.
  • Наша компанія має сертифікати і відповідні дозволи, тому виданий нами звіт не є фіктивним.

 

Фахівці компанії готові розповісти, як проводиться геодезія ділянки і для чого вона потрібна. Консультація надається абсолютно безкоштовно. При виникненні необхідності в її отриманні або в процесі замовлення послуги можна зателефонувати або залишити заявку на нашому офіційному сайті.

Геологічні вишукування – це дослідження ґрунту, яке необхідно для дотримання технології будівництва і безпечної експлуатації будівлі. Процедура повинна проводитися фахівцями.

Читати та відповісти на коментар